Willem II-fans vergeten coronaregels, eren Peters en Llonch: 'File in Maaskantje'

10-05-2020 09:14
79

Een groep van zo'n honderd Willem II-supporters heeft zaterdagmiddag een ode gebracht aan enkele spelers. Ze gingen eerst langs bij clubicoon en aanvoerder Jordens Peters in Maaskantje en stopten ook bij het huis van publiekslieveling Pol Llonch.

"Mij was verteld dat een paar supporters een bedankje zou komen overhandigen voor dit mooie seizoen", zegt Peters, die met Willem II verdienstelijk als vijfde eindigde in de Eredivisie, tegen het Brabants Dagblad. "Werd ik daarna gebeld of ik even naar buiten wilde lopen. Vijf minuten later stond er een file in Maaskantje. Geweldige actie."

Ook Llonch werd getrakteerd op een bezoekje. Volgens het Brabants Dagblad hielden de Tilburgse fans zich aan de coronamaatregelen: maximaal twee fans per auto. Op beelden op Twitter is echter te zien dat de supporters zich niet zo nauw aan de afstand van anderhalve meter houden. Ze staan dichtbij elkaar, terwijl de naam van de Spaanse middenvelder wordt gescandeerd.

De ploeg van trainer Adrie Koster veroverde met de vijfde plaats in de Eredivisie een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Vorige maand leidde dat ook al tot feest onder de aanhang van de Tricolores.