WK-held Götze gratis op te pikken: 'Met wederzijds respect besloten'

WK-held Götze gratis op te pikken: 'Met wederzijds respect besloten'

23-05-2020 15:45
23

Mario Götze en Borussia Dortmund gaan na dit seizoen uit elkaar. Het voormalige wonderkind beschikt over een aflopend contract bij BVB en die verbintenis zal niet worden verlengd.

Het afscheid zat er al langere tijd aan te komen, maar sportief directeur Michael Zorc heeft inmiddels bevestigd dat de samenwerking binnenkort zal eindigen. "Wij zullen komende zomer uit elkaar gaan. Deze beslissing is in onderling overleg en met wederzijds respect genomen. Wij waarderen Mario nog altijd zeer als persoon", liet hij voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg weten aan de Duitse pers.

Götze debuteerde eind 2009 in het eerste elftal van Borussia Dortmund: de tiener groeide uit tot een sensatie en werd in 2011 en 2012 landskampioen met BVB. Eén jaar later trof hij zijn jeugdliefde echter in het hart door een transfer naar rivaal Bayern München te maken. In 2016, twee jaar nadat hij de beslissende treffer in de WK-finale aantekende, keerde hij weer terug, maar had hij moeite om weer de oude te worden. Dit seizoen kwam hij tot twintig officiële wedstrijden, maar was hij regelmatig bankzitter.