Beste XI van Ronald de Boer: 'Guardiola zei: jij wordt mijn assistent bij Ajax'

Gepubliceerd: vr 29 mei 2020 om 09:00

Laatste update: vr 29 mei 2020 om 09:30

De ene na de andere vedette komt voorbij: Ronald de Boer, oud-speler van onder meer Ajax, FC Barcelona en Glasgow Rangers, stelt speciaal voor VoetbalPrimeur zijn Beste XI samen. Het is een elftal geworden waar je U tegen zegt, waarbij hij zijn ploeggenoten van het Nederlands elftal buiten beschouwing laat.

Centrale verdediger: Danny Blind (Ajax)
"Danny wordt onderschat. Hij was een geweldige aanvoerder. Ik heb eigenlijk nooit meer een centrale verdediger gezien die zó vaak in de zestien van de tegenstander kwam. Hoe hij ten strijde trok, dat is ongekend. Jammer genoeg zie je dat bijna niet meer. Guardiola doet het nog wel met Manchester City. Laatst sprak ik hem op mijn verjaardag. Ik word nog wel een keer trainer van Ajax met jou als assistent. Dan gaan we lekker een extra man op het middenveld zetten, zei hij gekscherend.'

Rechter middenvelder: Clarence Seedorf (Ajax)
"Mag ik mezelf eigenlijk neerzetten? Oh, is dat nog niet eerder gebeurd? Oké, dan doe ik het niet. Dan kies ik voor Seedorf. We noemden hem altijd opa Seedorf, want hij wist op achttienjarige leeftijd al te vertellen hoe we het moesten doen. Soms kon je hem wel een draai om zijn oren geven, maar dat houd je ook scherp."

Linksbuiten: Rivaldo (FC Barcelona)
"Dat kan er maar één zijn. Een individualist en soms een egotripper, maar wel een geweldige egotripper. Ik heb van hem dingen gezien bij Barcelona, dat ik dacht: hoe is het mogelijk. Hij scoorde altijd, maakte altijd wel het verschil."

Spits: Patrick Kluivert (Ajax en FC Barcelona)
"Hij had alles als spits: kracht, snelheid, techniek, doeltreffendheid, rechts en links. Er zijn maar weinig spelers die fysiek zo sterk waren als Kluivert. Als ik hem vastpakte, voelde het als staal. En dan was hij ontspannen, hè. Zo ongelóóflijk sterk. Ik vind hem ook een gouden gozer. Als ik hem nu zou bellen, zou hij klaarstaan."

Check in de video het volledige elftal van De Boer!

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws