Mertens schrijft historie, Ospina pakt hoofdrol: Napoli-Juventus in bekerfinale

Mertens schrijft historie, Ospina pakt hoofdrol: Napoli-Juventus in bekerfinale

13-06-2020 22:58 Laatste update: 23:02
12

Het Juventus van Matthijs de Ligt weet wie het woensdag zal treffen in de finale van de Coppa Italia. Napoli trok zaterdag aan het langste eind in het returnduel met Internazionale: na de 0-1 in Milaan van begin februari werd het in Napels 1-1, mede dankzij een historische treffer van Dries Mertens.

De gasten uit Napels begonnen met een 1-0 voorsprong aan de return, maar de bordjes stonden al na amper één minuut weer in evenwicht. Christian Eriksen legde aan voor een hoekschop en de bal ging in één keer (!) in het doel, tussen de benen van de grabbelende David Ospina door. Internazionale leek hard op weg om die marge te verdubbelen, maar Ospina herpakte zich na zijn vroege blunder: de sluitpost hield zijn ploeg op de been met schitterende saves op inzetten van Romelu Lukaku en Antonio Candreva.

Vlak voor rust kwam Napoli zelfs op gelijke hoogte: Ospina zette de aanval op, Lorenzo Insigne behield het overzicht en Mertens tekende voor de 1-1. De 33-jarige Leuvenaar maakte zijn 122ste namens Napoli en schreef hiermee geschiedenis: hij is nu in zijn eentje Napoli-topscorer aller tijden.

Na rust nam de spanning toe: Insigne had Napoli in veilige haven kunnen schieten, maar liet dat na. In de slotfase werd de druk opgevoerd door de Nerazzurri, maar uitblinker Ospina hield Napoli wederom overeind. De doelman stopte twee inzetten van Christian Eriksen en had bovendien het geluk dat Alexis Sánchez en Victor Moses het vizier niet op scherp hadden. Napoli hield stand en mag zich woensdag in Rome melden: het enige smetje was de gele kaart voor Ospina, die de finale zal missen vanwege een schorsing.