Gerbrands over Van Bommel-ontslag: 'Ik moet kunnen zeggen: tot hier, niet verder'

Gerbrands over Van Bommel-ontslag: 'Ik moet kunnen zeggen: tot hier, niet verder'

13-06-2020 23:38
79

PSV-directeur Toon Gerbrands greep in december in en ontsloeg trainer Mark van Bommel, nadat de Eindhovenaren in een vrije val terecht waren gekomen. Gerbrands staat een half jaar na dato nog steeds achter zijn beslissing en stelt dat hij eenvoudigweg niet anders kon.

De PSV-directie sprak vrijwel dagelijks met de technische staf. "Hij zat er zelf ook behoorlijk mee. Onderschat ook die kant van het verhaal niet", aldus Gerbrands bij PSV TV over Van Bommel. "Hij maakte voor het eerst in zijn carrière grote tegenslag mee, ook als coach. Dat is niet eenvoudig."

Van Bommel probeerde uit alle macht om het tij te keren. "Hij veranderde een aantal keuzes in zijn selectie, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Dan kom je in een hele lastige periode terecht", aldus Gerbrands. "Dan kom je ook op het woord geduld. Wanneer is nou de grens bereikt?" Dat was het geval na Feyenoord-PSV op zondag 15 december. "Ik moet uiteindelijk ook tegen Mark van Bommel en zijn staf kunnen zeggen: tot hier en niet verder. En ik durf te zeggen dat we er alles aan gedaan hebben."

Het ontslag was ook voor Van Bommel een grote domper, maar de relatie tussen beiden is niet aangetast, benadrukt Gerbrands. "Als hij hier nu binnen zou lopen, op het veld zou komen, kan ik hem recht in zijn ogen aankijken."