Zaakwaarnemer Jahanbakhsh: 'Ik denk dat hij de Nederlandse top kan versterken'

Zaakwaarnemer Jahanbakhsh: 'Ik denk dat hij de Nederlandse top kan versterken'

28-06-2020 22:32 Laatste update: 22:40
69

Alireza Jahanbakhsh staat opeens volop in de schijnwerpers. De Eredivisie-topscorer van 2017/2018 werd vrijdag door De Telegraaf aan Ajax gelinkt en werd zondag door Voetbal International met PSV in verband gebracht.

Het Eindhovens Dagblad heeft in reactie op dat laatste nieuws contact gezocht met Amir Hashemi, de zaakwaarnemer van de oude NEC-en AZ-bekende die momenteel voor Brighton & Hove Albion onder contract staat. "De clubs hebben bij ons nog niet officieel geïnformeerd, zoals dat heet. Wel is het mooi om te horen dat deze namen interesse in Alireza hebben", klinkt het.

Volgens de belangenbehartiger wil Jahanbahksh op de slotweken van de Premier League, waarin The Seagulls zich nog van lijfsbehoud moeten verzekeren. Of het daarna van een rentree in de Eredivisie zal komen, moet nog blijken. "Dat zullen we later bekijken. Ik denk zeker dat hij voor de Nederlandse topclubs een versterking kan zijn", kondigt Hashemi echter alvast aan.

Jahanbakhsh staat nog drie jaar onder contract bij de huidige nummer 15 van de Premier League, die in 2018 een bedrag van negentien miljoen euro overmaakte aan AZ.