Glenn Helder stelt Beste XI samen: "Niet normaal, zo snel als een hazewind"

24-07-2020 09:00 Laatste update: 09:23
10

In een gloednieuwe aflevering van de Beste XI: Glenn Helder. De oud-speler van onder meer Sparta, Vitesse, Arsenal, Benfica en Oranje kiest zijn beste teamgenoten en komt met een aantal mooie anekdotes.

Centrale verdediger: Frank de Boer (Oranje)
"Onomstreden, de beste speler waarmee ik gespeeld heb. Hij had alles. De Boer had overzicht over het hele veld, maar had óók de kwaliteiten om de bal daar te krijgen waar hij hem wilde hebben."

Centrale verdediger: Tony Adams (Arsenal)
"Het voorbeeld van een aanvoerder die door muren gaat. Hij had een drankprobleem, ging gewoon tot laat in de ochtend door. Maar als je praat over mentaliteit... Je kon destijds niet zien dat hij dat probleem had naast het veld, maar je rook op de training soms de alcohol. Adams nam letterlijk overal het voortouw."

Rechtsback: Michael Reiziger (Oranje)
"Als ik tegen hem speelde, moest ik me altijd voorstellen na de wedstrijd. Hij zag alleen m'n rug, haha. Nee, Michael was snel en goed."

Linker middenvelder: Patrick Vieira (Arsenal)
"Een geweldige speler. Die had alles: snelheid, kracht, techniek, een over-mijn-lijk-mentaliteit, scorend vermogen... Uitzonderlijk."

Rechtsbuiten: Nicolas Anelka (Arsenal)
"Niet normaal, zo snel als een hazewind. Als we moesten trainen, was hij altijd rustig. Hij zei niks. Soms groette hij ons zelfs niet. Maar ik heb allemaal Franse scheldwoorden geleerd van Vieira en elke keer als hij binnenkwam, schold ik hem helemaal verrot in het Frans. Daar moest hij altijd om lachen."

Check in de video het volledige interview met Glenn Helder!