Robben is inspirator voor Groningen: 'Vroeg hem in de kleedkamer hoe het ging'

22-08-2020 21:15
25

Arjen Robben maakte zaterdagmiddag zijn rentree op de Nederlandse velden. Hij deed een half uur mee met FC Groningen in de oefenwedstrijd tegen Almere City en VoetbalPrimeur was erbij. Na afloop spraken we onder anderen met Damil Dankerlui over de nieuwe vedette.

Aaron Golub
ALMERE

Wedden

Meer odds

Dankerlui stond als rechtsback opgesteld en kon dus wennen aan de samenwerking met Robben. "Voor mij is dat ook belangrijk dat hij voor me staat", zegt de verdediger van Groningen voor de camera van VoetbalPrimeur. "Ik kan heel goed met hem samenspelen. Ik vroeg nog in de kleedkamer hoe het was en hij zei dat het goed ging."

Tijdens de wedstrijd weet de back precies wat hij van Robben moet verwachten. "Je weet het gewoon, linkerbeentje en naar binnen. Dat is lekker voor mij als back dat ik er dan overheen kan gaan. Hoe vaker het gebeurt, hoe meer ruimte hij heeft of dat hij mij dan aan kan spelen."

Het hele team heeft profijt van de aanwezigheid van Robben, bevestigt Dankerlui. "Hij is vaak in de gym om goed warm te worden, want hij weet precies wat hij nodig heeft. Daarna komt hij naar buiten en traint hij fanatiek mee. Dat inspireert wel om het zelf ook zo te doen. We luisteren graag naar Arjen en als hij vertelt is daar ook aandacht voor. Je weet dat het goed is wat hij zegt."