Swart wijst Overmars op 'kwetsbaarheden' Ajax: 'Hij ziet en weet dat zelf ook'

28-08-2020 10:30
70

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

De selectie van Ajax is nog niet compleet. Dat stelt Sjaak Swart voor de camera van VoetbalPrimeur. Mister Ajax mist nog 'een of twee' verdedigers.

Perr Schuurs maakt in de voorbereiding een goede indruk en kreeg de complimenten van trainer Erik ten Hag, maar Swart vindt dat er nog wat bij moet in Amsterdam. "Met kopballen zijn we kwetsbaar. Dat moet veranderen", stelt Mister Ajax. "Ik vind dat Ajax één of twee verdedigers moet halen. Overmars ziet en weet dat zelf ook."

Ook de naam van Luis Suárez zingt rond bij Ajax. Overmars heeft contact gehad met de Uruguayaanse spits, die weg moet bij FC Barcelona, maar de kans op een hereniging is klein. Swart geeft de moed desondanks niet op. "Toen hij wegging zei hij: ik kom terug, Ajax is mijn club, Amsterdam is geweldig. Het zou mooi zijn als hij nog twee jaartjes bij Ajax komt."

Het moment is volgens hem 'perfect'. "Maar die jongens verdienen zoveel, dat laten ze ook niet zomaar lopen. Clubliefde? Nu spelen ze meer om te verdienen. En terecht, want ze hebben die kans. Wij (generatie Swart, red.) hebben meer voor ons plezier gespeeld."

Check het hele item met Swart!