'Barça-gesprekken Wijnaldum vergevorderd, zaakwaarnemer ontkracht nieuws niet'

'Barça-gesprekken Wijnaldum vergevorderd, zaakwaarnemer ontkracht nieuws niet'

31-08-2020 09:16 Laatste update: 15:07
93

De gesprekken tussen Liverpool, FC Barcelona en Georginio Wijnaldum zitten mogelijk al in een vergevorderd stadium. De ploeg van trainer Jürgen Klopp wil het geld van een Wijnaldum-transfer gebruiken voor de komst van Thiago Alcantara van Bayern München.

Dat meldt het Spaanse Mundo Deportivo. Het contract van Wijnaldum bij Liverpool loopt nog door tot het einde van volgend seizoen. Hierdoor zou hij voor een relatief lage transfersom de overstap naar Camp Nou mogen maken. Gunstig voor Barcelona: de Spaanse grootmacht heeft maar weinig geld te besteden op de transfermarkt.

Wedden

Meer odds

Alle partijen in de mogelijke transfer van Wijnaldum houden zich vooralsnog stil. De zaakwaarnemer van de Nederlander, Humphrey Nijman, wilde niet reageren op de vragen van Mundo Deportivo. Hij ontkende echter niet dat er op dit moment gesprekken gaande zijn tussen Liverpool en Barcelona.

Ronald Koeman ziet in Wijnaldum een van zijn topprioriteiten op de transfermarkt, nu hij aan Arturo Vidal en Ivan Rakitic heeft laten weten dat ze mogen vertrekken deze zomer. De nieuwe Barcelona-trainer had ook slecht nieuws voor Luis Suárez en Samuel Umtiti: ook zij mogen naar verluidt vertrekken uit Camp Nou.