De Boer wil bondscoach Oranje worden: 'Hij zou het zeker accepteren'

De Boer wil bondscoach Oranje worden: 'Hij zou het zeker accepteren'

10-09-2020 09:50 Laatste update: 10:05
161

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Frank de Boer wil Ronald Koeman opvolgen als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat onthult broer Ronald voor de camera van VoetbalPrimeur. De clubloze trainer zou een aanbieding uit Zeist meteen accepteren.

"We hebben het er natuurlijk even over gehad", zegt Ronald de Boer over de Oranje-vacature. "Hij heeft gezegd: het lijkt mij een heel leuke baan. Frank zou het zeker accepteren als hij wordt gevraagd. Ik ben natuurlijk niet objectief, maar als serieuze analist denk ik dat hij een kans verdient."

De Boer ziet Frank als een 'echt goede kandidaat'. "Jonge coach, kent de jongens goed... Maar er zijn natuurlijk mee gegadigden. Ik denk dat Henk ten Cate ook een prima coach is. En Louis van Gaal natuurlijk. Een combi is ook mogelijk: Frank met Mark van Bommel of Phillip Cocu kan heel goed werken."

"Wat hem een goede bondscoach maakt? Frank kent het Nederlandse voetbal heel goed, weet wat de kwaliteiten van de internationals zijn. Ik ken hem natuurlijk door en door, ook tactisch. Hij kan prima met deze generatie werken. Hij is ook onafhankelijk, heeft z'n eigen visie en laat zich niet gek maken."

"Natuurlijk, hij heeft een knauw gekregen", verwijst De Boer naar de ontslagen bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United, "maar in Nederland is hij met Ajax drie keer kampioen geworden met materiaal waarvan ik denk: nou... Als je terugkijkt, is dat wel een heel knappe prestatie."

Check het hele item met Ronald de Boer hieronder!