LIVE: Koeman debuteert met klinkende 4-0 overwinning op Villarreal (gesloten)

LIVE: Koeman debuteert met klinkende 4-0 overwinning op Villarreal (gesloten)

27-09-2020 22:39 Laatste update: 22:59
51

Het is zover: Ronald Koeman beleeft zondagavond zijn officiële vuurdoop als trainer van FC Barcelona. Villarreal is de eerste tegenstander van de Catalaanse grootmacht in het nieuwe La Liga-seizoen. Op deze plek mis je helemaal niets!

Dat Barcelona een onrustige zomer achter de rug heeft, is een understatement: Quique Setién werd ontslagen na de Champions League-vernedering tegen Bayern München en vervangen door Koeman, die is opgezadeld met de schone taak om Camp Nou weer te laten lachen.

De korte voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep qua resultaat wel naar wens. Van achtereenvolgens Nástic (3-1), Girona (3-1) en Elche (1-0) werd gewonnen, met Lionel Messi als uitblinker. Frenkie de Jong speelde in alle drie de wedstrijden mee en heeft een basisplaats in de 4-2-3-1-formatie van Koeman.

Villarreal is de eerste tegenstander in het nieuwe La Liga-seizoen, dat al drie speelronden onderweg is. Van de 33 onderlinge wedstrijden was Barça 21 keer de beste, drie keer won Villarreal en zeven keer eindigde het duel in een gelijkspel.

De kraker in Camp Nou begint om 21.00 uur. In onderstaand liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen!