Everton blijft maar winnen in PL: Calvert-Lewin en Rodríguez stelen de show

03-10-2020 17:55
40

Everton heeft ook de vierde wedstrijd in de Premier League winnend afgesloten. In eigen huis werd Brighton met 4-2 opzij gezet. Dominic Calvert-Lewin en James Rodríguez waren wederom belangrijk voor The Toffees.

Everton is het nieuwe Premier League-seizoen uitstekend begonnen en had ook tegen Brighton niet lang nodig om de voorsprong te pakken. Na ongeveer een kwartier spelen was het spits Calvert-Lewin, wie anders, die met zijn zesde treffer van het seizoen zorgde voor de 1-0.

Op slag van rust kwam Brighton weer helemaal terug in de wedstrijd. Neal Maupay profiteerde van een foutje van Everton-keeper Jordan Pickford en kon de bal in het lege doel tikken. Lang kon Brighton er niet van genieten, want nog voor rust kopte Yerry Mina weer op voorsprong na een goede vrije trap van Rodríguez.

Diezelfde Rodríguez bracht de marge al snel in de tweede helft naar twee door de 3-1 te maken en besliste het duel vervolgens met nog twintig minuten op de klok door een voorzet van Abdoulaye Doucouré in het lege Brighton-doel te schuiven. Yves Bissouma maakte diep in blessuretijd nog een eretreffer voor Brighton en zette daarmee de eindstand van 4-2 op het scorebord.

Door de overwinning komt Everton op twaalf punten uit vier wedstrijden. Later dit weekend kunnen Leicester City en Liverpool nog op gelijke hoogte komen met The Toffees.