'Als het uitpakt zoals ze zelf in gedachten hebben, maakt Götze PSV kampioen'

'Als het uitpakt zoals ze zelf in gedachten hebben, maakt Götze PSV kampioen'

07-10-2020 22:14
62

Erik Meijer heeft een tweeslachtig gevoel bij de sensationele PSV-transfer van Mario Götze. Achter de huidige staat van de 28-jarige Duitser staat een vraagteken.

"Als het uitpakt zoals PSV en Mario Götze het zelf in gedachten hebben, heeft de Eredivisie er een prachtige speler bij, die de competitie kleur geeft en PSV kampioen maakt. Maar dan moeten er eerst een heleboel vraagtekens worden weggenomen", verklaart Meijer tegenover de NOS.

De oud-spits speelde tussen 1993 en 1995 bij PSV en analyseert tegenwoordig bij de Duitse tak van Sky. De laatste zes jaar heeft Götze 'niet veel meer laten zien', aldus Meijer. Toch kan Götze een sensatie worden. "De Eredivisie is iets meer op techniek en minder op fysiek geweld gericht dan het Duitse voetbal. Zijn kwaliteiten komen hier tot hun recht, maar dan moet PSV hem wel fit krijgen."

Meijer denkt dat Götze een 'verstandige' keuze maakt met PSV. "In Duitsland waren de druk en de spotlights te groot voor de jongen die tot een paar jaar geleden als Das Wunderkind door het leven ging."