Kerkhofjes: 'Nu moet PSV gewoon kampioen worden, Ajax is een goede tweede'

Gepubliceerd: vr 9 oktober 2020 om 09:30

Laatste update: vr 9 oktober 2020 om 10:05

Willy en René van de Kerkhof zijn duidelijk: PSV moet kampioen worden met de huidige selectie. Op de slotdag van de transfermarkt kwamen nog eens drie spelers de Eindhovense gelederen versterken, waaronder 'Weltmeister' Mario Götze.

"Een verrassing voor veel mensen in Nederland, vooral hier in Eindhoven", reageert René van de Kerkhof voor de camera van VoetbalPrimeur. "Götze maakte dat doelpunt in de WK-finale, maar toen was het op een gegeven moment einde oefening. We hebben de laatste jaren niet meer de Götze van toen gezien."

Maar, voegt Willy toe, Götze is in elk geval uitgerust voor PSV. "Ik vind het een geweldig goede speler. Als hij straks fit is, is hij een geweldige aankoop voor PSV." Het wordt dringen geblazen op het middenveld, omdat ook Marco van Ginkel en Adrian Fein naar Eindhoven kwamen. "We hebben net al uitgetekend hoe ze moeten gaan spelen, alleen nog even doorgeven aan Roger (Schmidt, red.)", knipoogt Willy.

"Nee, Ihattaren staat er niet in", vervolgt hij. "Eran Zahavi en Donyell Malen in de spits, met Götze erachter. Dat zijn de drie besten. En dan Gakpo, Sangaré en Rosario erachter. Een keeper hebben we eigenlijk niet meer nodig, hè. En naast Götze hebben we natuurlijk ook nog Van Ginkel die erbij is gekomen."

Het vertrouwen bij de Kerkhofjes is groot na de sensationele slotdag van de Nederlandse transferperiode. "Met deze aankopen moet je gewoon kampioen worden, punt uit. Ajax is een goede tweede. En misschien mogen die dan ook rechtstreeks naar de Champions League, dus dan zijn we goed vertegenwoordigd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws