Wijnaldum: 'Soms heb je er wedstrijden tussen dat het niet gaat, gebeurt elk team'

Wijnaldum: 'Soms heb je er wedstrijden tussen dat het niet gaat, gebeurt elk team'

11-10-2020 20:50
49

Georginio Wijnaldum is teleurgesteld over de doelpuntloze remise van Oranje tegen Bosnië-Herzegovina, maar wil daar ook niet te dramatisch overdoen. Volgens de middenvelder had Nederland gewoon een offday.

"Soms heb je er zulke wedstrijden tussen dat het niet gaat. Dat gebeurt bij elk team en wij hadden het vandaag", zegt Wijnaldum tegen de NOS. "Ballen gingen uit of kwamen niet niet aan.We moeten deze wedstrijd niet vergeten, maar juist analyseren. Ik denk dat je wel heel goede momenten uit de wedstrijd kunt halen en ook momenten die veel beter kunnen. De dingen die slecht gingen daar gaan we aan werken en de goede dingen nemen we mee aan zelfvertrouwen."

Luuk de Jong mocht door de absentie van Memphis Depay in de basis beginnen, maar kwam nauwelijks in het stuk voor. "Natuurlijk hoop je dat het goed gaat als je speelt. In de eerste helft waren we zoekende, maar we kregen nog wel een paar redelijke kansen. Dan ben ik degene met de minste balcontacten, maar je weet dat het druk is om je heen. In de tweede helft ging het een stuk beter, maar je moet jezelf wel belonen."