De Boer 'niet zielig': 'Ik ben het geworden en daar moeten we het mee doen'

De Boer 'niet zielig': 'Ik ben het geworden en daar moeten we het mee doen'

13-10-2020 22:02
88

Frank de Boer weet dat zijn aanstelling als bondscoach van het Nederlands elftal de tongen los maakt. De vijftigjarige trainer ziet eveneens dat de kritiek verder oplaait door de matige start.

Oranje verloor de oefeninterland tegen Mexico met 1-0 en speelde vervolgens in de Nations League met 0-0 gelijk bij Bosnië en Herzegovina. Het spel was bovendien bijzonder pover, maar volgens De Boer is dat niet na zijn aanstelling ontstaan. "Ik denk dat Ronald Koeman ook van dit soort wedstrijden heeft gehad", zegt hij tegen de NOS.

"Maar misschien heeft hij net dat beetje meer geluk gehad dat die goal aan het einde van de wedstrijd wél viel", vervolgt de bondscoach. "Ik kan me best veel wedstrijden herinneren dat het op het nippertje en niet altijd florissant was, maar Oranje uiteindelijk wel won. Ik heb net de pech dat we dat, tegen Bosnië met name, niet deden."

De Boer krijgt al vanaf het begin de wind van voren, maar aan medelijden heeft hij geen behoefte. "Ik ben helemaal niet zielig, waarom zou ik zielig zijn? Bij mijn aanstelling was er al heel veel discussie. Ik ben het geworden en daar moeten we het op dit moment mee doen. Ik heb geen last van die teneur, ik zit in een bubbel. Ik heb het vertrouwen van de spelersgroep, ze stralen heel veel plezier uit. Maar we weten ook dat het tegen Mexico en Bosnië beter had gemoeten."