Amateurs wachten op Robben en FC Groningen: 'Scheelt ons 100.000 euro'

15-10-2020 15:00
17

De amateurs van TEC zouden 28 oktober op het eigen sportpark een bekerwedstrijd spelen tegen FC Groningen. Door het verbod op teamsporten voor amateurs heeft de KNVB besloten om het affiche voorlopig te verplaatsen naar begin december - en daar is men in Tiel blij mee.

Tegen die tijd hoopt TEC weer supporters te kunnen ontvangen. "Een bekerwedstrijd tegen een profclub als FC Groningen moet het hoogtepunt van de laatste 35 jaar zijn, ook financieel", zegt voorzitter Johan Verweij tegen VoetbalPrimeur. "We praten over bedragen van 75.000 tot 100.000 euro die de club ermee kan verdienen. Dat is bijna de helft van onze begroting."

"Het ergste had ik het nog gevonden voor de mensen: als er een keer wat gebeurt in Tiel, wil je er ook bij zijn", vervolgt de TEC-preses, die met oog op het bekerduel met Groningen hoopt dat het groeiende aantal coronabesmettingen snel afneemt. "Als iedereen de komende weken weer echt doet waar we in maart met z'n allen aan begonnen zijn, dan kunnen we misschien weer gaan genieten van de leuke dingen. Dat hoop ik echt."