Bayern heeft geen kind aan Bundesliga-promovendus, Doan trefzeker bij Bielefeld

17-10-2020 20:21
4

Bayern München heeft simpel afgerekend met promovendus Arminia Bielefeld. Thomas Müller en Robert Lewandowski waren allebei twee keer trefzeker voor Der Rekordmeister, Ritsu Doan deed in de tweede helft wat terug voor Bielefeld.

Bayern kende een prima start in Bielefeld: Müller zette al na acht minuten spelen de 0-1 op het bord. Hij kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten in het strafschopgebied van Bielefeld en schoot de 0-1 binnen.

Robert Lewandowski besliste de wedstrijd al voor rust. De Poolse topschutter legde de 0-2 en 0-3 achter Bielefeld-keeper Stefan Ortega. Vooral de 0-2 was van grote schoonheid: Lewandowski nam de bal goed aan, twijfelde niet en schoot de bal hard binnen. De 0-3 was een gelukkige: zijn schot werd van richting veranderd en liet Ortega kansloos.

Bayern was ook na rust de betere, maar deed het duidelijk wat rustiger aan. Müller schoot zijn tweede treffer binnen via de onderkant van de lat, maar het was Doan die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte. De Japanner, op huurbasis overgenomen van PSV, schoot knap raak na een goede individuele actie.

Vlak voor het einde van de wedstrijd moest Corentin Tolisso nog inrukken met een rode kaart. De Bayern-middenvelder haalde een doorgebroken Bielefeld-speler neer en scheidsrechter Daniel Siebert was onverbiddelijk.

Hier bleef het bij: Bayern komt door de overwinning op de tweede plaats te staan in de Bundesliga achter koploper RB Leipzig. Bayern heeft negen punten behaald uit vier wedstrijden.