Ten Hag bevestigt: Ajax met tactische variant tegen gehavend Liverpool

Ten Hag bevestigt: Ajax met tactische variant tegen gehavend Liverpool

21-10-2020 19:39 Laatste update: 19:51
138

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft woensdagavond de opstelling voor het Champions League-duel met Liverpool bekendgemaakt. De eindverantwoordelijke kiest voor een tactische variant: waarschijnlijk een 4-4-2 variant.

Daley Blind fungeert volgens deze opstelling als extra middenvelder, waardoor er centraal achterin een plekje vrijkomt voor Lisandro Martínez. De Argentijn vervangt spits Lassina Traoré en is de enige nieuwkomer ten opzichte van het thuisduel met sc Heerenveen.

Ryan Gravenberch, Mohammed Kudus en Davy Klaassen vormden zondagmiddag het middenveld en lijken dat nu opnieuw te doen, met Blind dus als extra man. Ten Hag hield Antony toen op de bank, maar kan de Braziliaan woensdagavond helemaal niet inzetten.

De opstelling van het gehavende Liverpool is inmiddels ook bekend. De zwaargeblesseerde Virgil van Dijk is er niet bij: middenvelder Fabinho staat noodgedwongen samen met Joe Gomez in het hart van de defensie. Georginio Wijnaldum krijgt op het middenveld gezelschap van de ervaren James Milner en de jonge Curtis Jones.

De Ajax-opstelling: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Gravenberch, Kudus, Klaassen, Blind; Neres, Tadic.
De Liverpool-opstelling: Adrián; Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson; Wijnaldum, Jones, Milner; Salah, Firmino, Mané.