'Liverpool zou Schuurs, de opvolger van De Ligt, goed kunnen gebruiken'

22-10-2020 15:35
100

Ajax heeft ondanks de nederlaag tegen Liverpool zijn visitekaartje afgegeven in Engeland. Liverpool-watcher David Lynch vertelt aan VoetbalPrimeur dat vier spelers indruk op hem hebben gemaakt: Quincy Promes, David Neres, Davy Klaassen én Perr Schuurs.

"Ik denk dat Promes het heel goed deed, zeker omdat hij zo vroeg moest invallen: niet makkelijk als je het niet verwacht", zegt Lynch tegenover VoetbalPrimeur. "Hij was really lively en had pech in de afronding. Natuurlijk was David Neres ook heel indrukwekkend, dat hebben we de laatste jaren al gezien."

De Liverpool-expert was ook 'impressed' door Klaassen. "Bij Everton was hij vrij teleurstellend, maar tegen Liverpool was hij goed." De man van de avond is echter Perr Schuurs. Liverpool-legende Michael Owen vergeleek de twintigjarige verdediger al met Matthijs de Ligt. "Spot on", lacht Lynch.

"Schuurs lijkt op De Ligt en speelt als De Ligt. Ik vond hem heel indrukwekkend. Als hij zo goed wordt als De Ligt, heeft Ajax weer een excellente speler in huis. Welke speler van Ajax interessant is voor Liverpool? Schuurs misschien, want ze komen centrale verdedigers tekort door de blessure van Virgil van Dijk. Misschien is de opvolger van De Ligt dus wat, al zullen de Ajax-fans niet blij zijn dat ik dit zeg."

Check het hele item met Liverpool-watcher David Lynch!