Eerste EL-speelronde voor AZ, PSV en Feyenoord: 'Zege met gouden letters'

23-10-2020 16:15
34

De eerste Europa League-avond zit erop voor Feyenoord, AZ en PSV. AZ stuntte op bezoek bij Napoli, Feyenoord pakte een punt tegen Dinamo Zagreb en PSV verloor in eigen huis van Granada. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de Nederlandse kranten.

AZ zorgde voor een megastunt op bezoek in het Stadio San Paolo door Napoli met 0-1 te verslaan door een doelpunt van Dani de Wit. 'Een zege met gouden letters', concluderen de Nederlandse media na deze verrassing. 

Voor PSV begon de Europa League-campagne een stuk minder: in het eigen Philips Stadion werd er na rust, zonder de gewisselde Mario Götze, een 1-0 voorsprong uit handen gegeven tegen het Spaanse Granada. 'Een valse start na het uitvallen van Götze', zo wordt er geconcludeerd.

Feyenoord had donderdagavond lang zicht op een overwinning op bezoek bij Dinamo Zagreb, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat het een punt overhield aan de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb na de domme rode kaart van Marcos Senesi. Vooral keeper Justin Bijlow hield zijn ploeg op de been. 'Die keepte echt een goede pot.'