EK-ticket is binnen voor Oranje Leeuwinnen: walk-over tegen weerloos Estland

23-10-2020 21:20 Laatste update: 21:21
41

Als een verrassing komt het niet, maar de Oranje Leeuwinnen hebben een ticket voor het EK van 2022 in Engeland bemachtigd. Een overwinning tegen Estland was voldoende. Na negentig minuten spelen in het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen stond er een 7-0 stand op het scorebord.

De vrouwen van Oranje hadden aan één helft al voldoende om het EK-ticket veilig te stellen. Daniëlle van de Donk had na een kwartier voetballen al twee treffers achter haar naam staan en vanaf dat moment konden de Oranje Leeuwinnen het duel op cruise control uitspelen.

Al voor rust stond er een 4-0 tussenstand op het bord. Jackie Groenen maakte na wel heel hachelijk verdedigen achterin bij Estland de 3-0, Sherida Spitse maakte er vanaf de penaltystip 4-0 van.

Na de rust ging de voet wat van het gaspedaal bij de Oranje Leeuwinnen. Jackie Groenen maakte halverwege de tweede helft haar tweede treffer van de avond. Vlak voor tijd werd de voorsprong nog wat verder uitgebouwd. Aniek Nouwen zorgde met een knappe kopbal voor de 6-0, haar eerste treffer in het shirt van Oranje. Niet veel later maakte ook Katja Snoeijs haar eerste treffer voor de Oranje Leeuwinnen. Zij bepaalde de eindstand op 7-0.

Door de overwinning zijn de Oranje Leeuwinnen verzekerd van een EK-ticket. De dames wonnen alle acht de kwalificatiewedstrijden en kunnen daardoor niet meer achterhaald worden door de nummer twee, Rusland. Het doelsaldo van Oranje is indrukwekkend: in de acht wedstrijden werd het net 35 keer gevonden, terwijl er maar 3 doelpunten geïncasseerd werden.