Haaland scoort in Revierderby: Dortmund vergroot crisis bij aartsrivaal Schalke

24-10-2020 20:17 Laatste update: 20:42
21

Borussia Dortmund heeft de beladen Revierderby tegen Schalke 04 winnend afgesloten. De geelzwarten wonnen door goals van Manuel Akanji, Erling Haaland en Mats Hummels met 3-0 van de eeuwige rivaal in het blauw.

De gasten uit Gelsenkirchen hadden de hele wedstrijd lang niets te vertellen in het Signal Iduna Park, maar pas na de rust werden de krachtsverhoudingen ook op het scorebord gezet. Manuel Akanji was de eerste die Frederik Rönnow, de doelman van Schalke wist te kloppen. De Zwitser tikte na een klein uur spelen van dichtbij binnen nadat een eerste schot van Raphaël Guerreiro de vuisten van Rönnow vonden.

Tien minuten later kwam het moment van Erling Braut Haaland. De spits scoort altijd op belangrijke momenten en deed dat tegen de rivaal dus ook. De Noor werd weggestuurd en chipte de bal op bijzonder knappe wijze over de uitstormende doelman heen, waarmee hij de stand op 2-0 zette en de punten op zeker in Dortmund bleven.

Toen Mats Hummels, die de hele wedstrijd al heerste achterin bij BVB, tien minuten voor tijd raak kopte uit een corner was het pleit definitief beslecht. De drie gewonnen punten brengen Dortmund naar plek drie, waar het nu nog één punt achterstand heeft op koploper RB Leipzig. Schalke stelt ook dit seizoen ontzettend teleur en staat met één schamel puntje op de zeventiende plaats.