Ziyech maakt indruk en helpt Chelsea aan ruime Champions League-zege

28-10-2020 20:58 Laatste update: 21:03
17

Hakim Ziyech kan terugkijken op een zéér geslaagd basisdebuut bij Chelsea. Met een doelpunt in de slotfase had hij een aandeel in de 0-4 zege van The Blues op FK Krasnodar in de tweede speelronde van de Champions League.

Ziyech stond woensdagavond voor het eerst aan de aftrap bij Chelsea en bekroonde zich avond tien minuten voor tijd met de 0-3. Hij nam de bal na een pass van Timo Werner mee achter het standbeen, stelde even uit en schoot de bal tussen twee verdedigers door in de verre hoek. De oud-Ajacied speelde sowieso sterk.

De treffer van Ziyech was niet de laatste van de avond. Christian Pulisic tekende vlak voor tijd voor de 0-4 eindstand. De eerste twee goals kwamen op naam van Callum Hudson-Odoi en Werner. Jorginho miste bij een 0-0 stand een penalty. Bij het Russische Krasnodar speelde Tonny Vilhena de hele wedstrijd mee.

Basaksehir - PSG
Ook Paris Saint-Germain boekte een uitzege. Moise Kean was tegen Istanbul Basaksehir de grote man met twee goals in de tweede helft. PSG had lange tijd de handen vol aan de Turkse kampioen. Neymar viel voor rust uit met een blessure. Het Nederlandse talent Mitchel Bakker keek het volledige duel toe vanaf de bank.