Zlatan van schlemiel naar held in krankzinnige slotfase: Milan blijft ongeslagen

08-11-2020 22:40
12

AC Milan leek lang op de eerste competitienederlaag van dit seizoen af te stevenen, maar heeft in blessuretijd alsnog een punt gepakt tegen Hellas Verona. De Rossoneri speelden na een krankzinnige slotfase, waarin Zlatan Ibrahimovic de hoofdrol speelde, met 2-2 gelijk.

Na twintig minuten wist Milan dat het een bijzonder lastige avond tegemoet zou gaan. Een doelpunt van Antonin Barak en een eigen goal van Davide Calabria zetten Hellas Verona op een comfortabele voorsprong in San Siro en de Rossoneri hadden ontzettend veel moeite om daar iets tegenover te zetten. Giangiacomo Magnani schoot de bal ook in eigen doel en hielp Milan voor rust nog een handje, maar de ploeg van trainer Stefano Pioli wilde meer.

Dat moest dan na rust gebeuren en met nog ruim twintig minuten op de klok kreeg Zlatan Ibrahimovic daar een uitgelezen mogelijkheid voor. De Zweedse spits mocht aanleggen vanaf elf meter, maar vuurde de bal hoog over. Daarmee miste Ibrahimovic alweer zijn derde van de laatste vijf strafschoppen die hij nam.

Even later raakte de ervaren superster ook nog eens de lat en leek het erop dat een Milanees doelpunt van heel ver zou moeten gaan komen. Na een kwartier beuken op de Verona-poort leek Davide Calabria in minuut 90 alsnog redding te brengen voor Milan. Na lang VAR-beraad werd de goal alsnog afgekeurd: Zlatan raakte de bal met zijn arm en werd daardoor ogenschijnlijk de schlemiel van de avond.

Totdat de Zweedse superster vlak voor tijd alsnog toesloeg. Hij kopte diep in blessuretijd alsnog de 2-2 tegen de touwen en redde daarmee de ongeslagen status van Milan in de competitie. De Rossoneri staan nog steeds bovenaan in Italië en hebben nu een voorsprong van twee punten op Sassuolo, de verrassende nummer twee.