Botman de baas over Ibrahimovic: 'Heel bijzonder, mooie avond voor mij'

Gepubliceerd: wo 11 november 2020 om 16:45

Laatste update: do 12 november 2020 om 09:00

Het coronavirus kreeg Zlatan Ibrahimovic er niet onder, maar Sven Botman wel. De verdediger van Lille OSC en Jong Oranje blikt in gesprek met VoetbalPrimeur tevreden terug op zijn eerste maanden in Frankrijk.

"Ik heb m'n draai gevonden", reageert Botman. De verdediger kwam afgelopen zomer voor acht miljoen euro over van Ajax en veroverde meteen een basisplaats bij de nummer twee van Frankrijk. "Ik speel veel en ben stabiel. Van tevoren had ik niet echt bepaalde verwachtingen, maar ik doe gewoon mijn ding en zie wel waar het schip strandt. Dat het nu zo loopt, is lekker."

Vorige week werd Botman door de Franse pers weer overladen met complimenten. Aanleiding: zijn optreden in de Europa League-kraker tussen AC Milan en Lille (0-3). "Misschien weet Ibrahimovic nu wel wie Botman is", antwoordt hij lachend. "Het was een mooie wedstrijd en er waren veel positieve geluiden."

Ibrahimovic kwam niet in het stuk voor, mede door een sterke Botman. "Het was heel bijzonder. Hij was toch altijd iemand naar wie ik keek op televisie. Dat je daar nu zelf tegenover mag staan, is mooi om mee te maken", vervolgt de verdediger over Ibrahimovic. "Maar laten we niet te vroeg juichen, want we hebben nog een wedstrijd te gaan tegen Milan. Het was zeker een mooie avond voor mij. Ik heb genoten."

Check hieronder het hele interview met Botman, die ook praat over Ajax en het Nederlands elftal!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws