Scherpen onder de indruk bij Ajax: 'Daar vlogen ballen over, hier in de kruising'

16-11-2020 18:28 Laatste update: 18:31
54

Kjell Scherpen was tegen FC Midtjylland lang de beoogde nummer één onder de lat bij Ajax bij afwezigheid van Andre Onana en Maarten Stekelenburg, maar uiteindelijk werd Onana net op tijd ingevlogen om alsnog mee te spelen. Een tegenvaller voor Scherpen, die moet wachten op zijn debuut in de Champions League.

"Ik heb afgelopen jaar veel geleerd, nu gaat het proces weer verder", begint Scherpen in gesprek met VoetbalPrimeur over zijn ontwikkeling in Amsterdam. De sluitpost keept niet wekelijks bij Jong Ajax, omdat ook Dominik Kotarski nog bij de club is. "Er was in de zomer sprake van dat Dominik voor een verhuur zou kijken. Dat is hem niet geworden. Nu spelen we om en om. Het perspectief is gewoon nog goed. Voor mij is het elke dag nog een uitdaging, daar geniet ik nog steeds van."

Het is een verschil, FC Emmen of Ajax. "Je traint elke dag op het hoogste niveau. Waar de ballen bij Emmen over vlogen, vliegen ze hier in de kruising", vervolgt Scherpen, die lang dacht dat hij zijn Champions League-debuut voor Ajax zou gaan maken tegen FC Midtjylland. "Uiteindelijk ben je dichtbij, maar zo ver weg. Het mocht niet zo zijn. Het was hectisch, veel coronagevallen. Ik heb voor mezelf gedaan alsof ik moest spelen, het pakte niet mooi voor me uit. Maar alsnog: tijd genoeg om daarnaartoe te trainen."