Almere herpakt zich na monsternederlaag, NAC bekomt van schrik na horrorstart

21-11-2020 16:06 Laatste update: 18:30
20

Almere City FC heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie heroverd. De ploeg van coach Ole Tobiasen leed vorige week een monsternederlaag tegen SC Cambuur (7-2), maar herpakte zich tegen Go Ahead Eagles: 3-0.

Almere City FC - Go Ahead Eagles
Almere brak vijf minuten voor rust de ban tegen de Deventenaren, die dit seizoen tot dusver pas acht treffers incasseerden. Frederik Helstrup was bij de les na een hoekschop van Ryan Koolwijk en schoot raak. Daar leek Go Ahead Eagles niet van te leren, want het duel werd na rust beslist door nog twee corners. Oussama Bouyaghlafen en Xian Emmers sloegen toe.

Almere komt daardoor op dertig punten, twee meer dan nummer twee Cambuur. De Leeuwarders hebben nog wel een duel tegoed. Go Ahead staat tiende.

FC Eindhoven-NAC Breda 2-4
NAC Breda heeft na een aantal loodzware weken de weg omhoog weer gevonden. De West-Brabanders werden hard getroffen door het coronavirus, maar boekten zaterdag hun tweede zege op rij: na Telstar werd ook FC Eindhoven verslagen.

Helemaal van harte ging het overigens niet in het Jan Louwers Stadion. Brian De Keersmaecker hielp de gastheren na amper een halve minuut spelen aan een voorsprong. NAC moest even van de schrik bekomen, maar sloeg na een half uur spelen dubbel zo hard terug: 1-1 en 1-2 na een intikker van Nick Venema en een rake kopbal van Roger Riera.

Jacky Donkor hielp FC Eindhoven na rust weer terug in de wedstrijd, maar NAC trok de zege in de slotfase alsnog naar zich toe. Robin Schouten zette NAC wederom op voorsprong en Mario Bilate maakte er met een rake penalty 2-4 van. De ploeg van Maurice Steijn komt op 27 punten: voorlopig evenveel als nummer drie Almere City, dat later op de zaterdag echter nog tegen Go Ahead Eagles speelt.