Heerenveen heeft 28 uur voor RKC-uit nieuws: twee spelers in thuisisolatie

Heerenveen heeft 28 uur voor RKC-uit nieuws: twee spelers in thuisisolatie

21-11-2020 16:40 Laatste update: 17:15
14

SC Heerenveen heeft zaterdagmiddag coronanieuws naar buiten gebracht. Twee spelers moeten voorlopig in thuisquarantaine blijven, hebben de Friezen bekendgemaakt middels een bondig statement.

In het Abe Lenstra Stadion is één besmetting vastgesteld: of het om een spelers, staflid of iemand van de overige personeelsleden gaat, laat Heerenveen in het midden. Twee spelers worden in ieder geval uit voorzorg thuis gehouden. Om wie het gaat, is ook niet duidelijk: de huidige nummer zes van de Eredivisie maakt vanwege privacyredenen geen namen bekend.

Welke gevolgen dit heeft voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk van zondagmiddag, zal nog moeten blijken. De situatie van de twee spelers in kwestie wordt door Heerenveen nauwlettend in de gaten gehouden. De Friezen trappen zondag om 16.45 uur af in Waalwijk.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Heerenveen coronagerelateerd nieuws naar buiten heeft gebracht. Vlak voor het uitduel met Ajax zouden twee personeelsleden van de 'ondersteunende staf' en één speler besmet zijn geraakt, al bleken die testuitslagen later vals.