LIVE-discussie: Vitesse zonder Bazoer, Groningen met gebroeders Van Kaam

LIVE-discussie: Vitesse zonder Bazoer, Groningen met gebroeders Van Kaam

21-11-2020 19:20 Laatste update: 19:29
68

Mede-koploper Vitesse moet het zaterdagavond zonder steunpilaar Riechedly Bazoer stellen in het uitduel bij FC Groningen. Trainer Thomas Letsch heeft Thomas Hajek aangewezen als zijn vervanger.

Matus Bero keert terug van een blessuere en staat meteen weer in de basis bij de Arnhemmers. Daardoor moeten Patrick Vroegh, Thomas Bruns en Daan Huisman genoegen nemen met een plekje op de bank. Bero vormt een middenveld met Sondre Tronstad en smaakmaker Oussama Tannane. Voorin moeten Loïs Openda en Armando Broja weer het verschil maken.

Bij FC Groningen debuteert Joël van Kaam in de basis. Hij staat daardoor tegelijk op het veld met zijn broer Daniël. Joël van Kaam lijkt als rechtsback te starten op de plek van de geschorste Damil Dankerlui. Hij krijgt op die plek de voorkeur boven Miguel Leal en Sam Schreck. 

Zowel Vitesse als Groningen is sterk aan het seizoen begonnen. De Arnhemmers verloren alleen van Ajax en gaan met de Amsterdammers aan kop in de Eredivisie. De Trots van het Noorden, met coach Danny Buijs weer op de bank, staat zevende.

De opstellingen

FC Groningen: Padt, Van Kaam, Dammers, Itakura, Van Hintum; Matusiwa, Van Kaam, El Messaoudi, Gudmundsson, Strand Larsen, Joosten

Vitesse: Pasveer, Dasa, Rasmussen, Doekhi, Hajek, Wittek, Bero, Tannane, Tronstad, Openda, Broja