Toptalent zette punt achter carrière: 'Diemers zei altijd: zuip nou niet zoveel'

Gepubliceerd: ma 23 november 2020 om 18:23

Laatste update: ma 23 november 2020 om 18:36

Bob Schepers stond ongeveer tien jaar geleden te boek als een van de grootste talenten van Nederland, maar zette al snel een punt achter zijn voetbalcarrière. Hij werkt tegenwoordig als psycholoog en rapt in zijn vrije tijd onder de naam 'Bobbang' over zijn tijd als voetballer. VoetbalPrimeur zocht hem op.

Schepers debuteerde op zeventienjarige leeftijd voor SC Cambuur en was basisspeler bij Oranje O17 tijdens de EK-finale tegen Duitsland O17, maar ruim tien jaar later is hij al een tijd niet meer actief als voetballer. "Stefan de Vrij, Joël Veltman, Luc Castaignos..." Schepers denkt terug aan zijn tijd bij Oranje O17. "Dat zijn jongens die het zeker wel gered hebben."

"Ik heb altijd de drang gehad naar: wat is er nog meer in het leven? Ik leerde redelijk makkelijk, mijn vrienden deden van alles, gingen op tripjes", vervolgt Schepers. "Als ik bijvoorbeeld een dag vrij had dan liet ik de avond ervoor een paar vrienden langskomen, haalde ik lekker twee kratten bier in huis. Gingen we lekker gourmetten, ik leefde daarvoor. Ik moest alleen nog even een wedstrijdje spelen tegen Ajax dat weekend... Zo stond ik er dan in."

Schepers speelde bij Cambuur en FC Utrecht samen met Mark Diemers, die hem af en toe streng toesprak na een avondje met vrienden. "Mark die liet er altijd alles voor. Die zei ook altijd: zuip nou eens niet zoveel. Daar heeft 'ie misschien wel gelijk in gehad, maar het was een leuke tijd. Dat zou ik zeker niet anders hebben willen doen", aldus Schepers.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws