'Prikkelend PSV heeft karretje bij Ajax aangehaakt in titelstrijd Eredivisie'

Gepubliceerd: wo 23 december 2020 om 11:42

Ajax voelt de hete adem van PSV in de nek in de titelstrijd in de Eredivisie. Dat stelt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De ploeg van coach Roger Schmidt besloot de eerste helft van het seizoen dinsdag met een 4-1 overwinning op VVV-Venlo.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

"Ze hebben het karretje bij Ajax aangehaakt", zegt clubwatcher Elfrink over PSV in gesprek met VoetbalPrimeur. "Natuurlijk zit er nog rek in, maar ze hebben echt wel een aantal goede aankopen gedaan. Met als toppunt denk ik Philipp Max, die het echt uitstekend heeft gedaan als linksback. Een aantal andere vaste waarden als Cody Gakpo en Denzel Dumfries staan er ook nog steeds. Malen is belangrijk geweest. En Sangaré is ook een prima aankoop geweest."

Elfrink ziet dat PSV in ontwikkeling is. "Ik vind het wel een prikkelend team. Je ziet echt wel mogelijkheden. Maar aan de andere kant hebben ze ook wel zwaktes, zeker achterin. Aan Boscagli blijft dat verdedigende verhaal toch een beetje kleven. Dat moet natuurlijk beter. Maar van achteruit is hij wel een motor, de voetballende impulsen komen van hem. Daarom is hij toch wel onmisbaar geworden voor dit elftal."

Bekijk de volledige reacties van Elfrink en Schmidt hierboven in de player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws