De beelden: bal rolt nog bij vrije trap van stomverbaasde Bazoer, VAR grijpt in

09-02-2021 23:07
25

Riechedly Bazoer viel van de ene verbazing in de andere tijdens het bekerduel tussen Excelsior en Vitesse. De VAR greep in minuut 1 niet in tijdens een grove charge van Brandon Ormonde-Ottewill op Oussama Tannane, maar deed dat wél toen Bazoer de winnende treffer van Armando Broja in leek te leiden: de bal rolde namelijk nog toen Bazoer zijn vrije trap nam... De hoofdrolspeler zag na afloop hoofdschuddend de beelden terug.

"Net zei iemand ook al: weet je hoe vaak dat gebeurt in een wedstrijd?", aldus Bazoer. "Dit is echt minimaal! Als je dat affluit, moet je bij elke rollende bal affluiten." De nummer 10 van Vitesse nam later in de wedstrijd voorzorgsmaatregelen. "Laten we hem nu maar echt stil leggen, dan ziet iedereen het..."

In de absolute slotfase trok Vitesse de zege alsnog naar zich toe: Loïs Openda maakte er in minuut negentig 0-1 van. De Arnhemmers spelen in de halve finale thuis tegen Ajax, PSV, NEC of VVV-Venlo. SC Heerenveen of Feyenoord heeft thuisvoordeel in de andere halve finale en kan dus ook één van die vier ploegen treffen.