Derksen en Van der Gijp spuwen gal over docu Memphis: 'Heel onvolwassen gedrag'

Derksen en Van der Gijp spuwen gal over docu Memphis: 'Heel onvolwassen gedrag'

21-06-2021 08:33 Laatste update: 10:01
211

Johan Derksen en René van der Gijp hebben geen goed woord over voor de documentaire over en met Memphis Depay, die zondagavond werd uitgezonden door BNNVARA op NPO1. De analisten van Veronica Inside kregen er kromme tenen van.

In de documentaire van Jessica Villerius is te zien hoe Memphis opkrabbelt na een zware knieblessure. Daarbij geeft hij een inkijkje in zijn luxe leven. "Ik vond het heel vermoeiend, heel vervelend", reageert Derksen bij De Oranjezomer op SBS6. "Het is één rappersact: de hele wereld is tegen mij en ik heb lekker een Rolls Royce."

"Ja, ik werd er heel ongemakkelijk van", haakt René van der Gijp in. "Zo'n jongen gun je een leuke vrouw en twee kinderen. Dat zou hem goed doen. Want nu blaast hij echt álles op. Het wordt allemaal groter gemaakt dan het is. Hij zegt ook dingen... Bij een kind van vier vind ik het niet zo erg, maar als een volwassen man zulke dingen zegt en dan ook nog het idee geeft dat hij je echt iets meegeeft, denk ik: dat is niet goed."

Hans Kraay jr. merkt op dat hij 'wel een zwak heeft' voor Memphis. Derksen benadrukt dat hij de aanvaller van FC Barcelona hoog heeft zitten als voetballer. "Maar ik word heel erg moe van de verhalen over zijn moeilijke jeugd. Hij is toch niet de enige? Ik heb anderhalf uur naar een vervelende act zitten kijken van een jongen die denkt dat hij een rolmodel is voor wie dan ook. Heel onvolwassen gedrag, dit doe je als je veertien bent."