Puyol en Xavi delen anekdotes: 'Messi vroeg toestemming voor afstandsbediening'

07-08-2021 14:12 Laatste update: 08-08-2021 11:05
23

Mooie anekdotes van Carles Puyol en Xavi over de beginjaren van Lionel Messi bij FC Barcelona. De Argentijn groeide uit tot één van de beste voetballers aller tijden, maar was als jonge speler nog erg timide, weten de clubiconen.

"Mijn eerste kennismaking met Lionel Messi was toen hij nog in de jeugd speelde", vertelt Puyol. "Hij mocht mijn masker lenen dat ik gebruikt had vanwege een gebroken jukbeen. Later kwam ik erachter dat het masker helemaal niet geschikt was voor hem. Hij deed het al na vijftien minuten af, maar speelde wel door. Eerlijk, dat masker was erg oncomfortabel. Je kon nauwelijks iets zien, maar daar toonde Leo zijn winnaarsmentaliteit al."

Xavi sliep met Messi op een hotelkamer, toen de aanvaller net aansloot bij de selectie. "Hij was zestien of zeventien jaar, het was tijdens een tour in Azië. Hij was erg timide en respectvol, een klein beetje bang zelfs. Misschien omdat hij met een veteraan op de kamer zat, één van de aanvoerders van het team. Hij vroeg overal toestemming voor. Om de afstandsbediening te gebruiken bijvoorbeeld."