Derksen en Driessen snoeihard: Hij heeft Ajax helemaal afgezaagd

Derksen en Driessen snoeihard: "Hij heeft Ajax helemaal afgezaagd"

1 mei - 09:54
31

Johan Derksen vindt de verklaring van Jan van Halst over zijn rol in de Ajax-crisis tenenkrommend. De analist van Vandaag Inside oordeelt dat Van Halst wel iets meer het boetekleed mag aantrekken, nadat hij Sven Mislintat geen strobreed in de weg legde afgelopen transferzomer.

Van Halst was aanvankelijk lid van de raad van commissarissen en na het vertrek van Edwin van der Sar fungeerde hij tijdelijk als algemeen directeur. "Als je in de rvc zit, kun je niet op de stoel van de directie gaan zitten. Je kunt wel kritische vragen stellen en de boel constant scherp houden. Maar ik kan niet zeggen: je moet die speler wel en die speler niet halen", zei de oud-prof onder meer.

Dat gaat er bij Derksen niet in. "Hij was zijn eigen paadje aan het schoonvegen, het was werkelijk een schande", begint de analist bij Vandaag Inside. "Hij zegt dat hij als rvc-lid niet in de directiestoel kon gaan zitten, maar hij laat een onbenul uit Duitsland voor 115 miljoen aan geld weggooien. Waarvoor zit je dan in de rvc? Daar ben jij juist verantwoordelijk voor, jij was de voetbaltechnische man."

"Hij heeft er nu bij FC Twente een chaos van gemaakt en Ajax naar de g*dv*rd*mm* geholpen. En dan zeg je tot slot: Ik sta open voor een nieuwe functie in het voetbal", gaat een verontwaardigde Derksen verder. "Maar hij heeft in het voetbal nog helemaal niks gepresteerd."

"Het lullige is, het is geen onaardige man", benadrukt Derksen. "Ik heb ook helemaal niks tegen hem. Maar het is ook zo’n ontzettend lichtgewicht. Hoe is het mogelijk dat hij in de rvc van een beursgenoteerd bedrijf kan komen? Hij heeft toegestaan dat die Duitser twaalf miskopen heeft binnengehaald. Na drie miskopen had hij moeten ingrijpen en moeten zeggen: Dit zijn geen Ajax-spelers."

Valentijn Driessen kraakt de rol van Van Halst eveneens. "Hij zegt dan dat hij bij één speler heeft gezegd dat die er zeker niet inkwam. Waarom heeft hij dat dan niet bij die andere tien spelers gedaan, die ook niks bij Ajax te zoeken hebben?" Wilfred Genee vindt dat Van Halst 'helemaal wordt afgezaagd'. "Nee, hij heeft Ajax helemaal afgezaagd", aldus De Telegraaf-verslaggever.