Italianen gefopt met nepaanbieding uit Saudi-Arabië, grootste deel hapt toe

Italianen gefopt met nepaanbieding uit Saudi-Arabië, grootste deel hapt toe

1 mei - 16:15 Laatste update: 18:10
22

In Italië zijn een flink aantal voetballers door het televisieprogramma La Iene 'gefopt' met een nepaanbieding uit Saudi-Arabië. Uit cijfers uit de Italiaanse media blijkt dat slechts twaalf procent van de benaderde spelers het aanbod afwees. 

Volgens calciomercato.com hebben vijftig spelers uit Italië of op dit moment spelend in Italië, een fictieve aanbieding ontvangen. Het zou gaan om een aanbod met een jaarsalaris van dertig miljoen euro. Volgens het televisieprogramma laat het feit dat 88 procent van de spelers welwillend tegenover een transfer stond, zien dat Saudi-Arabië nog steeds een bepaalde aantrekkingskracht heeft op het Europese voetbal. 

Wedden

Meer odds

Mattia Perin, Federico Bernardeschi, Lorenzo Pellegrini en Mattia Zaccagni zouden onder de namen vallen die een 'nee' verkochten. Pellegrini, aanvoerder van AS Roma, zou prima op zijn plek zitten in de Italiaanse hoofdstad. "Het gaat goed, ik ben voorlopig gelukkig." Ook Giovanni Simeone, de zoon van Diego Simeone, zou geweigerd hebben. "Op dit moment ben ik niet geïnteresseerd in geld, ik wil carrière maken in Europa", zou hij tegen het programma gezegd hebben. 

Jorginho, Mario Balotelli, Giacomo Bonaventura en Stefano Sensi zouden wél oren hebben gehad naar het aanbod. Balotelli zou zichzelf wel in Saudi-Arabië zien spelen. "Ik zou daar ook heen kunnen gaan, ja. Het hangt uiteraard af van hoeveel ze bieden."