'WK-doelman Noppert krijgt vlak voor het EK topnieuws van coach Van Wonderen'

'WK-doelman Noppert krijgt vlak voor het EK topnieuws van coach Van Wonderen'

1 mei - 19:42 Laatste update: 2 mei - 14:45
14

Andries Noppert gaat de laatste wedstrijden van het seizoen weer keepen bij sc Heerenveen, zo melden de Leeuwarder Courant en het Algemeen Dagblad. Het zouden zijn eerste speelminuten betekenen sinds januari van dit jaar.

Trainer Kees van Wonderen vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Heerenveen, maar hij heeft besloten om Noppert speeltijd te gunnen. De doelman die het WK keepte bij Oranje raakte in januari zijn plek onder de lat bij Heerenveen kwijt aan Mickey van der Hart. Noppert keepte de eerste seizoenshelft zeer twijfelachtig en hij viel in negatieve zin op door meerdere grote blunders.

Tijdens zijn periode als wisselspeler werkte Noppert keihard aan zichzelf, maar dat deed hij niet met de keeperstrainer van Heerenveen, Ruud Hesp. De doelman uit Joure gaf de voorkeur aan Harmen Kuperus, de trainer waar hij mee samenwerkte bij Go Ahead Eagles. Noppert zal nog drie wedstrijden keepen bij Heerenveen, tegen Almere City, Vitesse en Sparta. Met een contract tot de zomer van 2027 is de kans groot dat hij na de zomer ook nog in Friesland actief is.