'Gevolgen door komst Mbappé en Davies: Real houdt grote schoonmaak'

'Gevolgen door komst Mbappé en Davies: Real houdt grote schoonmaak'

29 februari - 13:51
18

Real Madrid is dicht bij het aantrekken van Kylian Mbappé en Alphonso Davies. De komst van het tweetal, dat waarschijnlijk gaat overkomen van respectievelijk Paris Saint-Germain en Bayern München, heeft ook een keerzijde. Diverse spelers uit de huidige selectie moeten plaatsmaken of zich schikken in een nieuwe rol.

Bij de deals van Mbappé en Davies zijn nog tien andere spelers betrokken, schetst Marca. De eerste drie spelers, die in hetzelfde schuitje zitten, zijn Toni Kroos, Luka Modric en Nacho Fernández. Het drietal zou te horen hebben gekregen dat ze langer mogen blijven, maar dat er geen garanties meer worden gegeven wat betreft speeltijd. Het trio loopt komende zomer uit zijn contract en van Modric is bekend dat zijn jeugdliefde Dinamo Zagreb en Saudische clubs hem willen inlijven.

Wie naar de uitgang geduwd wordt, is in elk geval Kepa Arrizabalaga. De doelman wordt gehuurd van Chelsea en Real ziet er geen heil in hem definitief over te nemen. Dat heeft mede te maken met de Andriy Lunin, die zijn kans onder de lat grijpt. Met Lucas Vázquez, die ook over een aflopend contract beschikt, wil De Koninklijke nog één jaar door, mits hij zich schikt in een rol op het tweede plan.

Linksback Fran Garcia mag uitkijken naar een nieuwe club, terwijl overwogen wordt toptalent Arda Güler een seizoen elders te stallen. Het perspectief voor de Turkse aanvaller zal verder slinken als Mbappé aan de selectie wordt toegevoegd. De kans is groot dat Real afscheid neemt van Joselu, terwijl de terugkoopoptie op Miguel Gutierrez - nu actief bij Girona FC - niet licht. De club moet zich nog buigen over de toekomst van Rafa Marín, die verhuurd wordt aan Deportivo Alavés.