'Volgende klap voor Vitesse, club krijgt mogelijk te maken met puntenaftrek'

'Volgende klap voor Vitesse, club krijgt mogelijk te maken met puntenaftrek'

29 maart - 22:49 Laatste update: 22:51
114

Vitesse krijgt binnenkort mogelijk de genadeklap waardoor het ontlopen van degradatie niet meer mogelijk is. Volgens sportmarketeer Chris Woerts staat de KNVB op het punt de Arnhemse club te straffen met puntenaftrek. 

Tijdens de uitzending van Vandaag Inside op vrijdag stelt Woerts dat het plan van de KNVB al op tafel ligt, maar dat er bewust wordt gewacht tot de derby tegen NEC, die op 7 april plaatsvindt. Het is in Arnhem al lange tijd chaotisch door de problemen die op financieel gebied hebben plaatsgevonden. Ook kan de club nog altijd het hoofdstuk rondom investeerder Coley Parry niet afsluiten vanwege een lopend onderzoek.

De situatie in Arnhem is dusdanig onwerkbaar dat de KNVB zich genoodzaakt voelt een volgende straf op te leggen. In 2023 kreeg Vitesse al te maken met straffen wegens het te laat indienen van jaarcijfers. "Vitesse krijgt puntenmindering, dat is de algemene verwachting, want ze hebben zes licentieregels overtreden", aldus Woerts. "Er was dinsdag een overleg van de clubs en die zijn geïrriteerd dat de licentiecommissie blijft treuzelen met dat besluit. Normaalgesproken zijn clubs voor minder gestraft. Ze vinden het echter niet de juiste tijd om het aan te geven, want dan ben je gelijk gedegradeerd", besluit Woerts. 

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!