Oud-voetballer opgepakt wegens verdenking van fraude rondom verzonnen transfers

Oud-voetballer opgepakt wegens verdenking van fraude rondom verzonnen transfers

19 april - 15:05 Laatste update: 15:05
44

In België is een man opgepakt wegens verdenking van fraude en oplichting rondom verzonnen voetbaltransfers. Het gaat om Nidal H., die inmiddels is uitgeleverd aan Nederland. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht van De Telegraaf.

Er liggen liefst 22 aangiften tegen de 26-jarige Nidal H.. De oud-voetballer speelde in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en Roda JC en speelde na een periode bij de amateurs van TEC en ADO'20 in Zweden voor Eskilstuna en Linköping City. Nidal H. heeft clubs en zaakwaarnemers voor bedragen van tussen de 2.500 euro en 20.000 euro opgelicht.

De oud-voetballer zou slachtoffers tussen januari 2023 en begin januari 2024 hebben misleid door zich voor te doen als een directielid van een voetbalclub en vervolgens interesse te tonen voor een speler. H. zou daarna om een voorschot hebben gevraagd voor een medische keuring, een vergoeding voor een zaakwaarnemer of een verplichte bijdrage voor een voetbalbond.

Uit het bericht van De Telegraaf blijkt dat onder de gedupeerden onder meer technisch manager Peter Hofstede van Telstar en oud-voetballer en zaakwaarnemer Youssouf Hersi zijn. Het aantal van 22 aangiften valt mogelijk lager uit dan verwacht, omdat veel mensen uit schaamte of angst geen actie willen ondernemen.