Mogelijk goed nieuws voor Koeman: 'Zie hem als rechts- en linksback'

Mogelijk goed nieuws voor Koeman: 'Zie hem als rechts- en linksback'

19 april - 15:33
18

Mikel Arteta trapt op de rem als het gaat om de inzetbaarheid van Jurriën Timber. Ook heeft de manager van Arsenal mogelijk goed nieuws voor Ronald Koeman.

Al weken traint Timber weer mee bij Arsenal. Dat doet de van Ajax overgekomen verdediger naar behoren. "Jurriën Timber doet het erg goed op de trainingen", aldus Arteta tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tussen Arsenal en Wolverhampton Wanderers. Toch vindt de Spanjaard het te vroeg om de rechtspoot al op te nemen in de wedstrijdselectie. "Hij zal worden getest bij de Onder 23. Daarna zien we wel."

In het begin van het seizoen speelde Timber geregeld op linksback bij Arsenal. Arteta heeft nog steeds hetzelfde beeld voor zich. "Ik zie hem als een rechts- of linksback. We zullen hem op verschillende manieren gebruiken", aldus Arteta. Dat betekent mogelijk goed nieuws voor Ronald Koeman. Door de blessure van Quilindschy Hartman is de spoeling dun op linksback. Met het aanstaande rentree van Timber komt er een optie bij voor de bondscoach van Oranje.

Timber raakte in het tweede duel van dit seizoen geblesseerd aan de knie. Na maandenlange revalidatie lonkt nu zijn rentree. In de Premier League zijn er nog zes duels te spelen. Arsenal is na de uitschakeling tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League niet meer actief in een andere competitie.