Driessen heeft Kroes-nieuws: 'De kans op een terugkeer is groter geworden'

Driessen heeft Kroes-nieuws: 'De kans op een terugkeer is groter geworden'

19 april - 20:29 Laatste update: 20:33
58

De kans dat Alex Kroes terugkeert bij Ajax, is groter geworden. Dat vertelt Valentijn Driessen, Chef Sport van De Telegraaf, in een video-item. Dat de Amsterdamse club heeft besloten om tot de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhourders (BAVA) van 21 mei géén tijdelijke opvolger voor de (ex) algemeen directeur aan te stellen, is volgens Driessen een duidelijk signaal. 

De Telegraaf maakte eerder op vrijdag bekend dat de werkzaamheden van Kroes de komende weken overgenomen zullen worden door het drietal Marijn Beuker, Menno Geelen en Susan Lenderink. 

Presentator Pim Sedee vraagt Driessen of het besluit van Ajax-rvc-voorzitter Michael van Praag om 'niet heel snel een nieuwe directeur te benoemen' in het voordeel van de geschorste Kroes spreekt. "De kans op een terugkeer is groter geworden", antwoordt hij. "Van Praag wil niet over zijn eigen graf heen regeren, dus hij staat open voor de suggestie van de bestuursraad om eventueel toch naar hun geluid te luisteren en misschien Kroes toch de kans te geven om terug te keren."

Van Praag is tot dusver zeer stellig geweest over een mogelijke terugkeer van Kroes. De 76-jarige voetbalbestuurder gaf meerdere keren aan dat het besluit om hem te schorsen simpelweg onomkeerbaar is, en dat het handelen van Kroes 'dom' en 'naïef' is geweest. Driessen vindt die uitlating van Van Praag niet handig. "Dat was onbegrijpelijk. Dat hij hem schorst, prima. Maar dat hij zo nadrukkelijk zei dat hij een terugkeer uitsloot."