'Tottenham Hotspur bepaalt prijskaartje voor Feyenoord-doelwit Gil'

'Tottenham Hotspur bepaalt prijskaartje voor Feyenoord-doelwit Gil'

20 april - 07:35
58

Feyenoord zal met een flink bedrag over de brug moeten komen om Bryan Gil los te weken bij Tottenham Hotspur. De 23-jarige Spanjaard heeft een prijskaartje van ruim zeventien miljoen euro, zo beweert Tottenham News op basis van bronnen.

Gil mag vertrekken van Tottenham, maar de Engelse topclub verlangt nog wel een forse transfersom, weet het fanmedium. Op die manier kan het verlies op de buitenspeler beperkt worden. In 2021 nam Spurs hem voor 25 miljoen euro over van Sevilla. Hij heeft nog een contract tot medio 2026.

Gil wist de verwachtingen nooit waar te maken bij de Londenaren. De technicus werd al verhuurd aan Valencia en Sevilla. Dit seizoen maakt hij wel deel uit van de selectie van manager Ange Postecoglou, maar zijn speeltijd is beperkt. Gil speelde tot dusver tien duels in de Premier League, waarin hij twee keer in de basis stond. Betrokken bij een doelpunt was hij niet.

Eerder werd al duidelijk dat Gil geen heil ziet in een nieuwe verhuurperiode. Voor een definitieve transfer staat hij wel open, meldde onder meer Fabrizio Romano al. Gil komt het best tot zijn recht als rechtsbuiten, maar hij kan ook aan de linkerflank en als nummer tien uit de voeten.