Van Gaal helpt Ajax-duo bij lastige keuzes: 'Geeft gevraagd en ongevraagd mening'

Van Gaal helpt Ajax-duo bij lastige keuzes: 'Geeft gevraagd en ongevraagd mening'

26 april - 10:49
10

Marijn Beuker en Kelvin de Lang zitten veelvuldig met Louis van Gaal en Danny Blind om te sparren over de invulling van de technische staf en spelersgroep van Ajax komend seizoen. Vooral Van Gaal daagt het duo uit om na te denken, laat de directeur voetbalzaken weten aan De Telegraaf.

"We hebben veelvuldig contact met commissaris Danny Blind en rvc-adviseur Louis van Gaal", laat Beuker optekenen. De Lang en de directeur voetbalzaken hebben Blind in een vroeg stadium betrokken in hun gedachten over de selectie, de spelers en de trainers die ze op het oog hebben. "Omdat hij direct betrokken is. Om de zoveel tijd zitten we eventjes rond de tafel en nemen we de mogelijke aanwinsten door. Hij beslist niet mee, maar we hechten veel waarde aan zijn mening."

Ook met Van Gaal kan het duo goed sparren. "Met Louis zitten is ook altijd mooi. Hij drukt zijn zin niet door, maar hoort ons aan, stelt de juiste vragen en geeft gevraagd en ongevraagd zijn ideeën en meningen. Hij daagt ons ook uit na te denken over bepaalde situaties", aldus Beuker, die het samenstellen van de technische staf als belangrijkste transfer bestempeld. "We streven het hoogste Europese podium na."

Mede dankzij de gesprekken met Blind en Van Gaal is het beeld voor de ideale technische staf duidelijk. "We willen geen eenheidsworsten, maar trainers die complementair aan elkaar zijn. Idealiter heb je een tactisch oog, iemand die op Champions League-niveau weet wat winnen inhoudt en mensen die bezig zijn met de ontwikkeling van het individu en de speelwijze. Dat moeten we organiseren in onze staf. Het helpt ook niet als je drie tactische meesters hebt. De afgelopen maanden hebben we allerlei opties onderzocht en er is inmiddels een lijst kandidaten. Op een gegeven moment moeten we die puzzel leggen."