De Bruyne zorgt voor enorme verbazing in Engeland: 'Niet verwacht van hem'

De Bruyne zorgt voor enorme verbazing in Engeland: 'Niet verwacht van hem'

26 april - 11:21
68

Kevin De Bruyne was donderdagavond wederom belangrijk voor Manchester City tijdens de 0-4 zege op Brighton & Hove Albion. De middenvelder deed de monden doen openvallen met een vliegende kopgoal á la Robin Van Persie.

Sky Sport-analist Jamie Redknapp spaart zijn lof niet en noemt De Bruyne de beste Premier League-middenvelder ooit. "Kijk, we hebben in de Premier League al geweldige middenvelders gekend, zoals Steven Gerrard, Frank Lampard, David Silva en Yaya Touré. Maar ik vind De Bruyne nóg iets beter. Hij doet dingen die je nog nooit gezien hebt", stelt hij na de wedstrijd op de Britse televisie.

Redknapp vindt De Bruyne 'niet van deze wereld'. "De passes waarmee hij al gestrooid heeft in zijn carrière, en zeker in Engeland... Er zijn er niet veel die dat kunnen. Bovendien kan hij verschillende soorten goals maken. Nu blijkt hij ook nog eens al duikend te kunnen scoren met het hoofd. Dat had ik niet verwacht van hem. Elke keer als ik hem zie spelen, zit ik met open mond te kijken", aldus de lyrische analist.