KNVB maakt schorsing bekend: Bergwijn kent straf na rode kaart

KNVB maakt schorsing bekend: Bergwijn kent straf na rode kaart

26 april - 13:52 Laatste update: 15:14
81

Steven Bergwijn is door de tuchtcommissie van de KNVB voor één wedstrijd geschorst, zo valt te lezen op de site van de voetbalbond. De aanvaller kreeg een directe rode kaart tijdens het duel met Excelsior (2-2).

Door deze schorsing moet trainer John van 't Schip het bij Ajax stellen zonder zijn aanvoerder in de volgende competitiewedstrijd tegen FC Volendam. Bergwijn haalde na een halfuur spelen de doorgebroken Mimeirhel Benita neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Sander van der Eijk gaf in eerste insantie een gele kaart, maar na een ingreep van de VAR besloot de leidsman om Bergwijn van het veld te sturen.

Hoewel Ajax ruim een uur moest spelen met een pan minder wisten de Amsterdammers nog wel een punt uit het vuur te slepen tegen Excelsior. Chuba Akpom was trefzeker in de slotfase en zette met zijn doelpunt de 2-2 eindstand op het scorebord.

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen was na afloop toch niet te spreken over het arbitrale optreden. De oefenmeester vond dat Ajax-speler Anton Gaaei een rode kaart moest krijgen na een harde overtreding op Julian Baas. "Ik weet niet wat meneer Van der Laan (de VAR, red.) aan het doen was, maar dat was echt ongekend. Dit was natuurlijk honderd procent rood."