Oosting reageert op Feyenoord-geruchten: 'Was al zo lang met Twente in gesprek…'

Oosting reageert op Feyenoord-geruchten: 'Was al zo lang met Twente in gesprek…'

26 april - 18:09
51

Joseph Oosting heeft geen moment getwijfeld aan zijn keuze om te verlengen bij FC Twente. Ondanks de vermeende interesse van Feyenoord, stond zijn beslissing al een tijdje vast. Oosting gaat naar verluidt bijtekenen tot medio 2027 in Enschede.

De 52-jarige oefenmeester werd nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord en zou in Rotterdam gezien worden als de mogelijke opvolger van Arne Slot. "Hier en daar wordt je naam dan opeens genoemd. Maar ik was al zo lang met FC Twente in gesprek. We wilden er met elkaar uitkomen en dat is gebeurd", begint Oosting in gesprek met Voetbal International. Oosting is naar eigen zeggen niet gaan twijfelen door de Feyenoord-geruchten. "Nee, dat heb ik niet gehad. We waren al zo ver met elkaar. En dan kun je wel gaan denken: als dit, als dat. Maar nee: ik heb het goed bij FC Twente en ik ben hier nog lang niet klaar", vervolgt hij.

Wedden

Meer odds

Oosting is ervan overtuigd dat de deal met Twente snel wordt afgerond. "Als je dan voor de camera staat en vragen krijgt over die geruchten, dan kun je het nooit helemaal goed doen. Ik had woensdagavond kunnen zeggen: We zijn bezig over een nieuw contract, maar je moet soms ook even voorzichtig zijn. Als er nog een kans is dat je er samen niet uitkomt, moet je misschien een beetje in het midden blijven. Maar het zal nu vast gaan lukken. Arnold en ik hebben woensdag nog met elkaar gesproken, en daarna. Alles is duidelijk. Eén detail moeten we nog regelen."

De Emmenaar onthult dat Feyenoord de laatste dagen geen contact meer heeft gezocht met hem. "Nee, eigenlijk niet. Weet je, het is helemaal niet belangrijk. Laten we het over Twente hebben: ik teken hier een nieuw contract. En dat doe ik omdat ik de intentie heb om hier te blijven", aldus Oosting.