'Bayern maakt enorm bedrag vrij voor toptransfer Leverkusen-ster in 2025'

'Bayern maakt enorm bedrag vrij voor toptransfer Leverkusen-ster in 2025'

26 april - 23:35
37

Florian Wirtz is een toptarget voor Bayern München, dat nog wel enig geduld moet betrachten. Der Rekordmeister heeft uitstekende papieren om de sterspeler van Bayer Leverkusen in de zomer van 2025 in te lijven, meldt Sky Sport-journalist Florian Plettenberg.

Wirtz zal deze zomer nog bij Leverkusen blijven, nadat hij een groot aandeel had in de eerste landstitel in de clubhistorie. De kans is evenwel groot dat hij uiteindelijk de overstap maakt naar Bundesliga-concurrent Bayern, dat zijn naam met rood omcirkeld heeft.

Wedden

Meer odds

Uli Hoeness hintte vrijdag al op een poging voor Wirtz. "Wij kunnen een keer honderd miljoen euro betalen voor Harry Kane, en misschien ook een keer voor een Duitse speler, maar niet vier of vijf keer", liet de erevoorzitter van Bayern zich ontvallen. Volgens Duitse media is het klip-en-klaar dat hij daarmee op Wirtz doelde. 

Volgens Plettenberg wil de gehele sportieve leiding van Bayern ervoor zorgen dat Wirtz naar de Allianz Arena komt. Ook andere Europese grootmachten als Real Madrid, Manchester City en Liverpool zijn in de race voor de Duitse international, maar als Bayern de transfersom daadwerkelijk kan ophoesten, dan heeft het de beste papieren. De twintigjarige spelmaker en zijn familie zien Der Rekordmeister als de ideale volgende stap, al wil Wirtz op den duur wel naar het buitenland.

De twintigjarige aanvallende middenvelder is dit seizoen van groot belang voor de ploeg van Xabi Alonso. In 43 officiële duels was hij goed voor liefst zeventien doelpunten en negentien assists.